Sve te svete krave

Ne daj se svetim kravama! Nikada! Kad već nisi do sada, nemoj ni od sada. Napadni ih! Napadni ih čime god možeš. Napadni ih delom, rečju, mišlju i čime god možeš, i šta god da ti je na raspolaganju. Ne brini se, samo se usudi i napadni.

Samo se usudi i videćeš kako padaju maske i kako se prijatelji gube, kako se diže kuka i motika da ih brani, i kako su kadri drveni advokati u svom besedništvu bez smisla, pameti i ideja. Prokazaće te svetina. Vređaće te i urlaće protiv tebe, i mrzeće te više od svih, jer ko si ti da uradiš tako nešto što nikome nije palo napamet. Ko si ti da im diraš svete krave, pitaće se gomila. Bićeš obeležen! Postaćeš izdajnik, budala, huškač, neko strašno stvorenje koga oni mrze ali i koga se plaše u isto vreme.

Napadni svete krave i tapšaće te po leđima bar polovina onih koji upravo viču protiv tebe. Sve to u isto vreme. Sve u svoje vreme. Napadni ih svom snagom i videćeš kako se ravnodušnost pretvara u srdžbu u tren oka i kako se neprijatelji gnoje, umnožavaju i naposletku šire kao vonj izmeta u koji si svojom voljom ugazio. Napadni ih da bi i sam video kako ćeš očas posla i ti biti napadnut.

Kako god da uzvrate, nemoj se obazirati već samo udri, udri, udri… Sad si u ringu gde je sve dozvoljeno i gde masa kliče i na sve to gleda kao na borbu petlova, pa rulja želi perje a svete krave traže tvoju glavu na panju i krv. Udaraj po njima nemilosrdno, jer ni oni tebe neće štedeti, već će vrebati svaku priliku ako slučajno spustiš gard ili skreneš pogled. Samo nastavi jer čovek nekad prosto mora isprljati ruke sa njima, i ako već imaš posla sa takvima, neka to bude u borbi. Ne skidaj pogled sa njih čak ni kad ti pruže ruku pomirenja. Njihove su ruke zbog drugih stvari odavno morale ostati skrivene u rukavicama.

Nisu ti svete krave ravne! Nisu zaista, ni u čemu! Nisu, jer one u potkrovlju svog uma drže ono što bi trebalo biti u podrumu. Njihove se reči vezuju za rogove i nema tog semena koje one neće preživati i trave koje neće opoganiti. Svete krave ne zaslužuju ništa bolje nego da budu napadnute. Ne daj se svetim kravama! Nikada!

Coppersmith

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s